пʼятниця, 27 січня 2023 02:43

Спецтема: Війна Росії проти України

У Донецькій області різко загострилася ситуація на фронті: що відомо

У Донецькій області різко загострилася ситуація на фронті: що відомо
Російські терористи щодня масовано обстрілюють міста в Донецькій області. Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

Ситуація в Донецькій області дуже сильно загострилася. Під вогнем російських терористів знаходяться селища Вугледарської громади, Авдіївка та Бахмут.

Російські терористи активізували масовані обстріли з півдня, розповів голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Ситуація суттєво загострилася. З півдня на Центр області. Якщо раніше був, власне і залишається Бахмутський напрямок, то зараз дуже жарко в Авдіївці" - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала актуальну карту бойових дій в Україні

Так, тільки за 26 січня російські терористи багато разів обстріляли Авдіївку, Вугледарську громаду - там одна людина загинула, двоє були поранені. Також окупанти обстріляли Очеретинську громаду, де загинуло двоє місцевих жителів.

Росіяни, за словами Кириленка, намагаються застосовувати тактику випаленої землі, оскільки не мають можливості прорвати оборону ЗСУ і зазнають істотних втрат в особовому складі та бронетехніці. Тому терористи б'ють з РСЗВ і артилерії по містах і селищах, прагнучи зрівняти їх із землею.

Російським окупантам важливо прорвати українську оборону в районі Бахмута та Вугледара. Це дозволить їм просуватися на Слов'янськ, Краматорськ і Покровськ, сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий.

Зараз російські окупанти намагаються просунутися на північ від Павлівки та Нікольського в Донецькій області на Вугледар. В ході штурму загарбники буквально випалюють місто і все живе, що в ньому знаходиться.

Зараз ви читаєте новину «У Донецькій області різко загострилася ситуація на фронті: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі