четвер, 26 січня 2023 15:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни випалюють міста на шляху до Вугледара: відео з фронту

Росіяни випалюють міста на шляху до Вугледара: відео з фронту
Росіяна намагають штурмувати Вугледар. Фото: volnovakha.city

Російські окупанти намагаються просунутися на північ від Павлівки й Микільського в Донецькій області на Вугледар.

Під час штурму загарбники "буквально випалюють місто й усе живе в ньому", пише волонтерський фонд "Повернись живим" у коментарі до відео з дрону над фронтовим містом.

На кадрах, знятих бійцями 72-ї бригади ім. Чорних Запорожців, видно багатоповерхівки, які горять. Окупанти раніше вихвалялися, як б'ють по житловій забудові з важких вогнеметних систем ТОС-1 "Солнцепек".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість мертвих окупантів за два місяці, як за дві чеченські війни ‒ полковник

На іншому відео, знятому на позиціях Сил оборони, чути роботу артилерії та видно місто, яке горить.

Попри важкі бої, ЗСУ продовжують тримати оборону, зазначили волонтери.

24 січня російські окупанти масово стверджували, що вони нібито почали наступ на місто Вугледар Донецької області. Насправді це лише спроба створити позитивний наратив на тлі відсутності прогресу у Бахмуті.

Так, російські пропагандисти стверджували, що російські військові 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту прорвали оборону України в районі Вугледара і просунулися північніше Павлівки, а також західніше Миколаївського. Свої заяви підкріплювали словами командира російського батальйону "Схід" Олександра Ходаковського, повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW). Однак той відредагував свій початковий пост в соціальних мережах і видалив згадки про конкретні російські підрозділи.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни випалюють міста на шляху до Вугледара: відео з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі