четвер, 26 січня 2023 15:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Череватий пояснив, для чого росіянам захоплення Бахмута

Череватий пояснив, для чого росіянам захоплення Бахмута
Захоплення Бахмута може відкрити загарбникам шлях на інші міста. Фото: eastnews.ua

Російським окупантам важливо прорвати українську оборону у районі Бахмута й Вугледара.

Це дозволить їм просуватися на Слов'янськ, Краматорськ і Покровськ, сказав спікер Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі трупів ‒ Зеленський розповів про втрати Росії біля Бахмута

Військово-політичне керівництво РФ поставило собі за мету окупувати Луганську й Донецьку області й показати це як проміжні завдання свого вторгнення.

"Ворог вдало вів інформаційні операції з метою вкинути збентеження і зневіру в наше суспільство й підняти настрій у російському суспільстві", – додав Череватий.

Російські окупанти не припиняють наступальні дії на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. При цьому зазнають там "численних втрат". Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 26 січня.

Збройні сили України ведуть наступ на півдні і заході від Кремінної в Луганській області, а російські війська тим часом створюють видимість активних бойових дій на півдні Запоріжжя. Українські війська вели контрнаступальні бої у районі Сватового, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Череватий пояснив, для чого росіянам захоплення Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі