четвер, 26 січня 2023 14:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Тисячі трупів ‒ Зеленський розповів про втрати Росії біля Бахмута

Тисячі трупів ‒ Зеленський розповів про втрати Росії біля Бахмута
Президент України Володимир Зеленський розповів про бої біля Бахмута. Фото: president.gov.ua

Російські загарбники зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Бахмут.

Кількість загиблих з боку ворога йде на тисячі, але окупанти не рахують своїх людей. Про це в інтерв'ю Sky News розповів президент України Володимир Зеленський.

За його словами, Бахмут пережив уже місяці запеклих боїв, в яких беруть участь найманці ПВК "Вагнера". Президент також наголосив, що українські військові мають бути готовими до можливої нової хвилі ворожих атак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відволікають увагу ‒ аналітики назвали найвірогідніший напрямок нового російського наступу

"Все залежить від наших Сил оборони. Все залежить від того, наскільки ми зможемо їх стримати... На сході загарбники йдуть вперед і втрачають дуже багато людей. Це просто надзвичайна кількість. Їм це байдуже. Тобто вони не вважають на своїх людей. Це факт", ‒ заявив Зеленський.

За його словами, точну цифру загиблих з боку назвати важко.

"З їхнього боку втрат набагато більше... З того, що ми вже бачили та підрахували, з їхнього боку ‒ тисячі загиблих. І вони просто кидають їх на забій", ‒ підсумував Зеленський.

Російські окупанти не припиняють наступальні дії на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. При цьому зазнають там "численних втрат". Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 26 січня.

Збройні сили України ведуть наступ на півдні і заході від Кремінної в Луганській області, а російські війська тим часом створюють видимість активних бойових дій на півдні Запоріжжя. Українські війська вели контрнаступальні бої у районі Сватового, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Тисячі трупів ‒ Зеленський розповів про втрати Росії біля Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі