середа, 09 грудня 2020 10:56

У день боротьби з корупцією Венедіктова згадала про "злодіїв з елітними будинками і польотами на острови"

У день боротьби з корупцією Венедіктова згадала про "злодіїв з елітними будинками і польотами на острови"
Ірина Венедіктова заявляє, що не прийшла у владу розбагатіти. Фото: @pgo.gov.ua

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у середу заявила, що всі справи "доведуть до справедливого фіналу". Про це написала у Facebook з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією.

"Можу тільки уявити розчарування громадян у ті хвилини, коли, здавалося б, усе настільки очевидно, а злодій, як і раніше "розсікає" на дорогому авто, живе в елітному будинку, літає на острови на приватному літаку, не вилазить з дорогущих ресторанів. Це тимчасово. Хочу вас запевнити, що ми доведемо всі справи до справедливого фіналу. Ми зможемо довести вину кожного, хто порушив закон", - заявила вона.

Також Венедіктова заявила, що вона і президент "прийшли 2019 року працювати не з метою розбагатіти, а з іншою місією – зробити багатшими українців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова відмовила відкривати справу проти нардепа-кнопкодава

"Було б нечесно по відношенню до громадян стверджувати, що в наших рядах немає зрадників або тих, хто звик красти і продовжує робити це сьогодні. Таким серед нас не місце. Ці люди, так чи інакше, повинні опинитися в місцях позбавлення волі", - написала вона.

Генпрокурорка похвалилася статистикою, що щодня розкриваються у середньому 44 корупційних правопорушення.

"Хабарників за ґратами чекає від нас суспільство після гучних викриттів з полотнами купюр на світлинах. За цей період (з часу її перебування на посаді. - Gazeta.ua) засуджено за корупцію – 408 осіб. Цей результат збільшився тільки на 10 відсотків", - заявила вона.

15 вересня НАБУ опублікувало відеоматеріали про передання хабаря нардепу від "Слуги народу" Олександрові Юрченку.

У НАБУ підготували проєкт підозри "слузі", але не могли його вручити нардепу без підпису Венедіктової. Вона заявила, що недостатньо підстав. Згодом генпрокурорка все-таки підписала підозру.

ЗМІ повідомляли, що НАБУ і САП підготували підозру заступнику керівника Офіса президента Олегу Татарову, але Венедіктова відсторонила 4 прокурорів, які вели цю справу.

Зараз ви читаєте новину «У день боротьби з корупцією Венедіктова згадала про "злодіїв з елітними будинками і польотами на острови"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі