вівторок, 15 вересня 2020 15:27

Справа про хабарництво: НАБУ опублікувало відео зі "слугою народу"

Справа про хабарництво: НАБУ опублікувало відео зі "слугою народу"
НАБУ опублікувало відеоматеріали щодо передачі частини хабара нардепу від "Слуги народу" та його спільникам. Фото: УНН

Національне антикорупційне бюро опублікувало відеоматеріали щодо передачі хабаря нардепу від "Слуги народу" Олександру Юрченку та його спільникам.

"У середині серпня детектив "під прикриттям" передав першу частину неправомірної вигоди посереднику. 26-27 серпня співучасники планували отримати ще одну частину коштів. Але Національне бюро було вимушене припинити подальше виконання спеціального завдання", - повідомляє пресслужба НАБУ.

Під час операції детектив "під прикриттям" познайомився з одним із учасників угрупування і "замовив" у нього зміни у законодавстві щодо переробки твердих побутових відходів.

Посередник познайомив детектива з Юрченком. Який зі свого боку попросив надати йому хабар $13 тис. за внесення пропозицій до законопроєкту та $200 тис. для підкупу депутатів комітету.

У НАБУ зазначають, що зібрали докази про злочини нардепа, але не можуть вручити йому підозри без підпису генпрокурорки Ірини Венедіктової.

10 вересня детективи прибули в офіс Венедіктової, щоб внести відомості у ЄРДР і отримати дозвіл на проведення слідства щодо Юрченка.

Цього ж дня Нацбюро скерувало Венедіктовій проєкт підозри щодо Юрченка. Але станом на 15 вересня екснардепка "СН" підозри Юрченку не підписала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупційний скандал: "слуга" напише заяву про вихід із фракції

Влітку 2020-го детективи отримали інформацію, що група нардепів отримують хабарі за свою законодавчу роботу у парламенті. НАБУ розпочало операцію "під прикриттям".

Згодом вони викрили на хабарі помічника депутата Олександра Юрченка з фракції "Слуга народу", проте він не затриманий.

15 вересня на засіданні парламенту Венедіктова заявила, що наразі немає підстав для оголошення підозри нардепу.

Зараз ви читаєте новину «Справа про хабарництво: НАБУ опублікувало відео зі "слугою народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі