вівторок, 08 грудня 2020 13:34

Венедіктова відмовила відкривати справу проти нардепа-кнопкодава

Венедіктова відмовила відкривати справу проти нардепа-кнопкодава
Ірина Венедіктова на посаді генерального прокурора з березня. Її кандидатуру пропонував президент Володимир Зеленський. Фото: Facebook-сторінка очільниці Офісу генпрокурора.

Офіс генерального прокурора, який очолює Ірина Венедіктова, відмовив у відкритті кримінального провадження проти нардепа-кнопкодава Андрія Іванчука. Про це повідомляє рух "Чесно".

Мажоритарник з округу в Івано-Франківскій області 5 листопада порушив вимоги щодо персонального голосування. Такі дії підпадають під статтю Кримінального кодексу, нагадують у "Чесно".

Відомості, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення народним депутатом, до Єдиного реєстру досудових розслідувань вносить, тобто розпочинає кримінальне провадження, генеральний прокурор або особа, що виконує його обов'язки. Однак протягом місяця Ірина Венедіктова ніяк не реагувала на кнопкодавство члена депутатської групи "Довіра".

"Довіру" називають наближеним до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова об'єднанням нардепів. ЗМІ повідомляли про дружні стосунки глави МВС та Іванчука. Також "Довіра" часто голосує в унісон зі "Слугою народу", іноді рятуючи своїми голосами ініціативи монобільшості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступнику Єрмака готували підозру. Венедіктова перешкодила

Рух "ЧЕСНО" надіслав Ірині Венедіктовій заяву про вчинення Іванчуком правопорушення.

У відповіді генпрокурорка стверджує, що підстав для відкриття кримінального провадження немає, бо нібито не було дотримано вимог регламенту ВРУ "щодо порядку направлення заяви".

Зокрема, журналіст мав би подати до апарату ВРУ заяву про кнопкодавство разом із матеріалами фотозйомки чи відеозаписом.

У "Чесно" відзначили, що саме так і зробили після того, як виявили відповідний факт. В апараті Верховної Ради відповіли, що звернення журналіста "за дорученням керівництва ВРУ опрацьовується структурним підрозділом апарату".

15 вересня НАБУ опублікувало відеоматеріали про передання хабара нардепу від "Слуги народу" Олександрові Юрченку.

У НАБУ підготували проєкт підозри "слузі", але не могли його вручити нардепу без підпису генпрокурорки Ірини Венедіктової. Вона заявила, що недостатньо підстав. Згодом Венедіктова все-таки підписала підозру.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова відмовила відкривати справу проти нардепа-кнопкодава». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі