вівторок, 27 грудня 2022 11:18

Спецтема: Війна Росії проти України

У Бундестазі розкритикували Шольца за позицію щодо танків для України

У Бундестазі розкритикували Шольца за позицію щодо танків для України
Оборонний комітет Бундестагу розкритикував позицію канцлера щодо танків для України. Фото: eastnews.ua

Канцлера Німеччини Олафа Шольца розкритикували у Бундестазі за низькі темпи передачі озброєння та відсутність стратегії у питанні допомоги Україні.

Голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Аґнес Штрак-Циммерман вважає великою помилкою відмову Шольца постачати Україні танки, заявила вона в інтерв'ю RND.

"Постачання озброєння потрібно планувати завчасно, а не реагувати на заклики Києва постфактум. Відмова канцлера надати Україні танки для боротьби за виживання не лише незрозуміла, але й тривожно недалекоглядна. Ситуація катастрофічна, особливо для мирного населення країни. Я так втомилася від виправдань, чому ми не можемо поставити танки", – сказала голова оборонного комітету ФРН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц сказав, чи передасть танки ЗСУ наступного року

Штрак-Циммерман зазначила, що танки допомогли б відтіснити росіян. Вона вважає великою помилкою відмову німецького уряду їх постачати. Особливо вона незадоволена відмовкою, що постачання танків РФ нібито розцінить як перетин "червоних ліній".

"Німеччина вже давала Україні гаубиці та іншу важку зброю. Судячи з усього, російський наратив працює і заважає декому в канцелярії дати Україні такі необхідні танки. Будь-хто, хто фантазує про те, що червона лінія з Росією буде перетнута, розповідає версію агресора, а не історію жертви", – підсумувала політикиня.

Представники Партії зелених, яка є членом керівної коаліції Німеччини, вимагають від канцлера Олафа Шольца передати Україні танки Leopard 2.

Після оголошення США про те, що Україна отримає системи протиповітряної оборони Patriot, Зелені почали тиснути на Шольца, щоб він розширив військову допомогу Україні.

Зараз ви читаєте новину «У Бундестазі розкритикували Шольца за позицію щодо танків для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі