четвер, 12 січня 2023 00:56

У Білому домі повідомили, чи дадуть Україні танки слідом за Польщею та Великою Британією

У Білому домі повідомили, чи дадуть Україні танки слідом за Польщею та Великою Британією
Жан-П'єр не дала прямої відповіді про готовність США надати Україні танки. Фото: Scanpix

Сполучені Штати Америки допомагатимуть Україні стільки, скільки буде потрібно, надання Україні військової допомоги буде продовжуватися в тому обсязі, в якому є потреба.

Президент США Джозеф Байден раніше запевнив президента України Володимира Зеленського в тому, що США віддані українському народу і Вашингтон буде підтримувати Київ до самої перемоги Києва, заявила прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу 11 січня, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми дуже чітко давали це зрозуміти та були послідовними в цьому питанні. Ми діємо швидко і забезпечуємо Україну засобами, яких вона потребує, щоб виграти в цій війні" - сказала вона, коментуючи можливість отримання Україною американських танків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда пояснив план передачі Україні танків Leopard 2

Проте, прямої відповіді на питання, Чи готові США надати Україні свої танки слідом за Польщею і Великою Британією, Жан-П'єр не дала.

Україні передадуть танки німецького виробництва Leopard 2 в рамках міжнародної коаліції про нову військову допомогу заявив президент Польщі Анджей Дуда у Львові.

Велика Британія також передасть танки Україні. Рішення було прийнято на тлі заяви Польщі. Йдеться про невелику кількість британських танків Challenger 2.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі повідомили, чи дадуть Україні танки слідом за Польщею та Великою Британією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі