четвер, 06 грудня 2012 23:57

У "Батьківщині" скаржаться на зв'язані руки

У "Батьківщині" скаржаться на зв'язані руки
Фото: tvi.ua

У народних депутатів, які професійно займаються боротьбою із організованою злочинністю, зв'язані руки, що не дозволяє їм повноцінно боротись проти корупції.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Роман Забзалюк.

"У народних депутатів Бевза, Вернидубова, Рябеки та інших фахівців боротьби з організованою злочинністю та корупцією пов'язані руки", - наголосив Забзалюк.

За словами парламентарія, така ситуація склалась через корумпованість та керованість зверху судової гілки влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція зламала державну машину України - експерт

"Тому що все впирається у кишенькові суди і в Генеральну прокуратуру, яка ігнорує звернення народних депутатів", - пояснив "бютівець".

Нагадаємо, згідно з цьогорічним результатом індексу сприйняття корупції Україна посідає 144 місце зі 176 країн, охоплених дослідженням, проведеного Transparency International.

Так, Україна набрала лише 26 балів зі 100 можливих. Чим нижче бал, тим ближче країна знаходиться до корупційної прірви.

26 балів також отримали Сирія, Папуа-Нова Гвінея, Конго, Еритрея. Краща ситуація, тобто 27 балів мають Кенія, Пакистан і Нігерія. У Росії – 28 балів. Найкраща ситуація – 90 балів у Данії, Фінляндії та у Новій Зеландії. Найгірша ситуація у Сомалі, яка отримала лише 8 балів.

Зараз ви читаєте новину «У "Батьківщині" скаржаться на зв'язані руки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі