середа, 05 грудня 2012 14:36

Треба знайти дірку, а через неї витягнути всю країну — Бригинець про подолання корупції

Треба знайти дірку, а через неї витягнути всю країну — Бригинець про подолання корупції
Фото: news.tochka.net

Україна є корумпованою державою, але треба боротися із корупцією, зменшення рівня якої надасть нові можливості Україні.

Про це Gazeta.ua сказав новообраний народний депутат від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Бригинець, коментуючи низький показник України в рейтингу Transparency International в боротьбі із корупцією.

"Я абсолютно погоджуюсь із тим, що Україна є корумпованою державою. На сьогодні, побудована жорстка піраміда, де існує одна гілка влада, бо всі інші гілки влади їй підпорядковані, тобто на пропрезидентську піраміду. Сьогодні ознаки корупції ми можемо бачити кожного дня навколо", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Регіонали хочуть отримати на два комітети більше, аніж візьме опозиція

Окрім того, він додав, що "коли люди думають, що корупція це щось таке далеке і не зрозуміле, то ознаки корупції ми можемо бачити кожного дня, повсюди, єдине, що ми звикли, що вона стала невід'ємною частиною нашого життя, тому люди не обурюються й не протидіють їй".

На його думку, зменшення корупції сьогодні призведе і до детінізації бізнесу, до більш справедливої роботи судів, поновить і зробить можливою роботу законодавчої гілки влади, і дасть можливість вільно розвиватись ЗМІ.

"Є багато методів, аби подолати корупцію, але треба знайти точку, з якої все почнеться. От сьогодні парламентська опозиція пропонує персональне голосування, яке є одним із кроків подолання корупції. Не персональне голосування — є ознакою корупції, бо це фактично їх плата за ті пільги, які вони отримують поза парламентом. В якомусь місці треба знайти дірку, і через неї треба спробувати витягнути всю країну", - зауважив Бригинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні гірша ситуація з корупцією, аніж в Нігерії - Transparency International

Нагадаємо, згідно з цьогорічним результатом індексу сприйняття корупції в дослідженні міжнародної недержавної організації з боротьби з корупцією Transparency International, Україна набрала лише 26 балів зі 100 можливих. Цей показник нижче за показники Нігерії та Кенії.

Минулорічний показник України складав 27 балів (2,3 бали за старою методологією). Найголовнішими чинниками зростання корупції, на думку експертів Transparency International, стала бездіяльність Національного антикорупційного комітету при президенті.

Зараз ви читаєте новину «Треба знайти дірку, а через неї витягнути всю країну — Бригинець про подолання корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі