вівторок, 21 травня 2024 03:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Остін зазначив, що Путін веде війну в дусі 19-го століття і це "жахлива стратегія"

Остін зазначив, що Путін веде війну в дусі 19-го століття і це "жахлива стратегія"
Голова Пентагону Ллойд Остін розповів про жахливу стратегію росіян. Фото: РБК

Намагання російського диктатора Володимира Путіна вести загарбницьку війну проти України в дусі 19-го століття - це жахлива стратегія.

Україна бореться за своє життя, і це дає "стратегічну перевагу справедливій справі", розповів міністр оборони США Ллойд Остін сказав на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-22"), пише "УНІАН".

Путін робить ставку, що Україна впаде, а Контактна група розпадеться. Але він помиляється, зазначив Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рамштайн: назвали загальну суму військової допомоги Україні за два роки

"Сили Путіна відкрили ще один фронт для захоплення суверенної української території. Кремлівські загарбники знищують українські села, вбивають невинних цивільних і бомблять цивільну інфраструктуру, у тому числі греблі та електростанції", - відзначив міністр оборони США.

Українські захисники ведуть важку боротьбу, але "російські війська сплачують високу ціну за агресію Путіна", розповів Остін.

Остін відзначив, що українці воюють з винахідливістю та майстерністю, а також чудово використовують можливості, які отримують від союзників і партнерів.

Розпочалося 22-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Питання протиповітряної оборони буде одним із головних, сказав Остін.

У квітні Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні. Згодом за допомогу проголосував Сенат. 24 квітня президент США Джозеф Байден підписав закон, який передбачає виділення $60,8 млрд для допомоги Україні.

Зараз ви читаєте новину «Остін зазначив, що Путін веде війну в дусі 19-го століття і це "жахлива стратегія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі