вівторок, 21 травня 2024 02:51

НАТО може збивати російські ракети над Україною - Зеленський

НАТО може збивати російські ракети над Україною - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський наполягає, щоби НАТО збивало російські ракети над Україною. Фото: Офіс президента

Допомога НАТО у збитті російських ракет над територією України допомогла б компенсувати дефіцит протиповітряної оборони Києва та не означала б втягнення Альянсу у війну.

Країни НАТО цілком можуть це зробити, розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні союзники не дозволяють бити своєю зброєю по російській території - Зеленський

Росія використовує 300 літаків на території України, і для протистояння російським силам у небі Київ потребує "щонайменше 120, 130" винищувачів F-16.

"Ви не можете забезпечити це прямо зараз? Гаразд... повертаючись до літаків, які у вас є на території сусідніх країн НАТО: піднімайте їх у повітря... збивайте цілі, захищайте цивільне населення", - додав Зеленський.

Західні союзники занадто довго ухвалюють ключові рішення щодо військової допомоги Україні.

Зеленський описав доставку допомоги, зокрема, ППО, як-от Patriot як "один великий крок уперед, але перед цим два кроки назад".

Він спонукав країни-партнери до більш безпосередньої участі у війні з РФ - допомагаючи перехоплювати російські ракети над Україною і використовувати західну зброю проти ворожої військової техніки, що накопичується біля кордону.

Зараз ви читаєте новину «НАТО може збивати російські ракети над Україною - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі