середа, 05 грудня 2012 12:29

"Регіонал" порадив українцям не посипати голову попелом, а боротися з корупцією

"Регіонал" порадив українцям не посипати голову попелом, а боротися з корупцією
Фото: news.liga.net

Керівництво країни бореться з корупцією всіма можливими методами, проте люди також повинні робити реальні кроки, аби змінити ситуацію, а не ховатися від проблеми.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "регіонал" Володимир Олійник.

"Протягом двадцяти років ми тільки й вели мову про боротьбу з корупцією, і лише за останні два роки щось для цього зробили. Для того, аби боротися із таким явищем необхідно вводити системні зміни. Безперечно отримати зразу результат неможливо. А що зробили? Ми вже з першого січня будемо змушувати всіх чиновників декларувати не лише доходи, а й видатки. До цього такого не було, але це один із антикорупційних законів", - пояснив політик.

Окрім того, на його думку "новий КПК буде цьому сприяти. Ми ведемо розмову про створення Державної служби розслідування, яка повинна займатися високо посадовими особами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ці дві кульгаві качки не мали права це робити - Ляшко про подання урядом проекту Держбюджету

"Перш за все, проблема не може зникнути, тому що питання стоїть не про зникнення, а про зменшення рівня корупції. Вона є і в Європі, але рівень корупції зовсім інший, тому треба ставити задачі", - додав "регіонал".

За його словами, керівництво країни наразі посилило фінансування правоохоронних органів.

"Якщо вникнути глибше в ті корупційні складові, то перш за все це людський фактор. Якщо ми виходимо на ринок праці з поганими коштами, то ми і такий товар можемо купити на ринку праці. Сьогодні професія працівників міліції, прокуратури та інших не така престижна, як була до цього. Держава повинна за прозорими правилами перезагрузити правоохоронну систему", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні гірша ситуація з корупцією, аніж в Нігерії - Transparency International

Відповідаючи на питання, як і що робити українцям, які отримали таку невтішну констатацію фактів, що будь-який результат, менший за 30 балів, з точки зору Transparency International вважається "ганьбою для нації", він зауважив: "Не посипати голову попелом, а робити реальні кроки, аби змінити ситуацію".

"Корупція — це як автомобіль, вона має свій тормозний шлях. Якщо хтось двадцять років їхав, і нічого не робив, тому і отримуємо цей тормозний шлях. Сама корупція, якщо з нею нічого не робити, вона вибудовує горизонтальні, вертикальні зв'язки", - резюмував Олійник.

Нагадаємо, згідно з цьогорічним результатом індексу сприйняття корупції в дослідженні міжнародної недержавної організації з боротьби з корупцією Transparency International, Україна набрала лише 26 балів зі 100 можливих. Цей показник нижче за показники Нігерії та Кенії.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" порадив українцям не посипати голову попелом, а боротися з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі