субота, 07 вересня 2024 01:47

Трампу винесуть вирок по одній із справ вже після президентських виборів

Трампу винесуть вирок по одній із справ вже після президентських виборів
Суд відклав винесення вироку Дональду Трампу. Фото: Anadolu Agency

Суд Нью-Йорка відклав ухвалення вироку кандидату в президенти Сполучених Штатів Дональду Трампу у справі про підробку фінансових документів до 26 листопада.

Це рішення очікувалося до 16 вересня - всього за два дні до того, що стало б першим в історії вироком колишньому президенту за кримінальними звинуваченнями, передає NBC News.

"Це рішення не ухвалюється судом легковажно, але це рішення, яке, на думку суду, якнайкраще відповідає інтересам правосуддя", - написав суддя Хуан Мерчан.

Адвокати Трампа попросили його відкласти ухвалення вироку 18 вересня до закінчення виборів, щоб вони могли подати апеляцію на очікуване рішення щодо президентського імунітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампа засудили. Чи буде у США президент-кримінальник?

Прокурори з офісу окружного прокурора Мангеттена заявили, що вони "нададуть суду рішення про те, чи виправдане відтермінування для впорядкованого апеляційного розгляду" будь-якої апеляції Трампа, але "будуть готові з'явитися для винесення вироку в будь-яку майбутню дату, яку встановить суд".

Рішення Мерчана в п'ятницю також відсунуло дату ухвалення ним рішення з питання імунітету до 12 листопада - аж на два тижні до можливої дати ухвалення вироку і після виборів.

Трамп був засуджений у травні за 34 пунктами обвинувачення у фальсифікації ділових записів, пов'язаних із виплатою грошей за мовчання кінозірці для дорослих Стормі Деніелс ближче до кінця президентської кампанії 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Трампу винесуть вирок по одній із справ вже після президентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі