понеділок, 05 жовтня 2015 11:56

Тимошенко роз'їжджала на Мерседесі з "автопарку Януковича"
5

Відомий нардеп, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко їздить на автомобілі з "автопарку Януковича".

Видання "Обозреватель" в одному зі своїх матеріалів публікує відео, де Тимошенко приїжджає на річницю початку революційних подій в розкішному броньованому "Мерседесі".

"Люди вже забули, як боролися з межигірською розкішшю Януковича, і вітають свого кумира. Вітають до тих пір, поки Юлія Володимирівна не сяде в свій суперкар і не укатит на свій Олімп. Навіть номер розкішного автомобіля можна розглянути - АА 2992 КР. Поки Тимошенко їде, люди, напевно, продовжують думати, що щось змінилося в цій країні", - пише видання.

Історія цього автомобіля воістину є детективної й може стати уособленням тих метаморфоз, які відбулися в країні за останні кілька років.

Величезний автомобільний парк раритетних автомобілів - це провідні експонати в корупційному заповідник "Межигір'я". Сам утікач Янукович, а також його сини, не шкодуючи державних грошей, скуповували найсучасніші і найдорожчі екземпляри світового автопрому. Однак після Революції Гідності майже всі авто дивним чином зникли, їх потихеньку розтягнули в "стайні" нових господарів життя.

Відомо, що автопарк Януковичів був зареєстрований на ТОВ "КиївУніверсалСервіс". Ця компанія виконувала роль ДУСі для Межигір'я: на ній був зареєстрований весь обслуговуючий персонал, фірма займалася закупівлями і навіть засвітилася в скандальній приватизації мисливських угідь у Сухолуччі. За даними "Обозревателя", 2 квітня 2014-го року в Печерське райуправління звернувся замдиректора цього ТОВ із заявою про незаконне заволодіння "невстановленими особами" автомобілями, в тому числі - броньованому Мersedes Benz S600 Limousine Lang чорного кольору, об'єм двигуна - 5513 куб.см , 2011 випуску, держномер АА +0100 МК, номер шасі WDD 2211761А395027.

Автор: Обозреватель
 

Це автомобіль преміум-класу. До того ж - броньований (зовні броньовик можна відрізнити за широким чорним смугам на краях стекол). Як повідомили "Обозревателю" в офіційному представництві Mercedes-Benz в Україні, таке авто зараз коштує мінімум 700 000 євро (майже 800 тис. дол.), А верхня планка не обмежена і залежить від фантазії замовника. Можна навіть золотий унітаз поставити.

У той же день було порушено кримінальну справу за статтею 289 ч.3 КК "Незаконне заволодіння транспортними засобами", що передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років.

Де ж породистий "мерин" зі стайні президента-втікача? Як вдалося простежити по базі ДАІ Києва, автомобіль поетапно відзначився в декількох МРЕВ Києва.

29 травня 2014 відбувається перереєстрація транспортного засобу, головна мета цієї маніпуляції - отримати дублікат техпаспорта.

3 червня 2014 - зміна власника, автомобіль реєструється на нового господаря - Миколу Андрійовича Лесика з Чернівців, новий держномер - РЄ +3059 НД В інтернеті є інформація тільки про одну людину з такими даними - колишній футболіст з Чернівців, володаря, крім українського, ще й молдавського паспорта. І вже через три дні Лесик знімає автомобіль з обліку, отримавши транзитний номер 11 НЕ +7267.

Приблизно в цей час ТОВ "КиївУніверсалСервіс" звертається із заявою про незаконне заволодіння автомобілем, і згаданий вище Mercedes потрапляє в базу "Угон". Але цей прикрий факт не завадив новому власнику - ТОВ "Корнфілд" - через два місяці поставити цей автомобіль на облік, отримавши номерний знак АА 2 992 КР.

Автор: Обозреватель
 

Тут відразу виникає два питання:

- Як співробітники МРЕО поставили на облік автомобіль, що числиться в угоні? Відповідь криється десь у площині системної корупції, і ми сподіваємося, що компетентні органи розгадають цю загадку (наскільки нам відомо, МВС повним ходом займається демілітаризацією служби, і в найближчому майбутньому перетворить реєстрацію автомобілів у винятково сервісну процедуру);

- Кому належить ТОВ "Корнфілд"? Формальним власником компанії є якась Прейнер Ілдіко Христина, про яку нічого не знає навіть Google. Однак адреса реєстрації фірми (Червоноармейская, 62, оф. 8) і номер телефону (0442016327) говорять про багато що: за цією адресою зареєстровано чимало компаній, пов'язаних, головним чином, з попередньою владою.

Але і це ще не найцікавіше. Як стало відомо виданню, оперативні підрозділи МВС впритул зайнялися пошуком "автопарку Януковича", і досить просто ідентифікували надокучили на Печерських пагорбах автомобіль. Увечері 24 вересня співробітники міліції прибули в офіс "Батьківщини" по вул. Турівській, 13, де на території, що охороняється і був запаркований броньований "мерин Януковича", вірніше - вже "мерин Тимошенко".

Автор: Обозреватель
 

Після нетривалих переговорів між співробітниками партійного офісу і міліцією, водій "Мерседеса" вигнав його на проїжджу частину, надавши правоохоронцям можливість додивитися авто.

У результаті було встановлено і документально зафіксовано, що транспортний засіб, на якому пересувається Юлія Володимирівна - один з автомобілів з автопарку Януковича, що знаходяться зараз в розшуку.

Потім вже з'явилися поліцейські, що зафіксували відбувається на вулиці на відеокамери. До речі буде сказано, поліцейські знайшли під гратами автомобіля мигалки, встановлені соратниками Януковича, але так і не демонтовані соратниками Тимошенко.

Автор: Обозреватель
 

Цей Mercedes є символом наших днів і уособлює багато поганих звичок, що переймає кожна влада від "папередніков": корупція, сибаритство або просто тяга до дармівщини.

У Януковича і Тимошенко були спільні кабінети, амбіції, домовленості з перезавантаження Конституції, а тепер у них і загальний броньований Мersedes Benz S600 Limousine Lang чорного кольору, з номером шасі WDD 2211761А395027. Оперативники вилучили цей автомобіль, але звички правлячої еліти їм не підвладні.

Автор: Обозреватель
 


У МВС особливо не коментують цю скандальну історію, проте справа за фактом незаконного заволодіння автомобілем існує, "Мерседес" - на штрафмайданчику.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко роз'їжджала на Мерседесі з "автопарку Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі