середа, 17 квітня 2013 21:44

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко просить журналістів проконтролювати її етапування до Києва - Власенко

Тимошенко просить журналістів проконтролювати її етапування до Києва - Власенко
Сергій Власенко Фото: radiosvoboda.org

Лідер опозиції Юлія Тимошенко просить представників засобів масової інформації проконтролювати її доставку в Київ для участі в судовому засіданні з допиту Петра Кириченка, яке відбудеться 19 квітня о 16:00.

Про це під час брифінгу у Харкові сказав її захисник Сергій Власенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За його словами, сьогодні Тимошенко подасть до адміністрації Качанівської колонії вимогу щодо її доставки в судове засідання по допиту Кириченка.

Крім того, за словами захисника, Тимошенко просила переказати глибоке обурення тією ситуацією, яка відбувається щодо її недоставки в судові засідання по допиту свідків на стадії досудового розслідування у справі щодо трагічної загибелі Євгена Щербаня.

"Юлія Володимирівна просила передати, що в цей раз пенітенціарна служба навіть не робила спроби зробити вигляд, що вони збираються її кудись вивозити. Дуже б хотілося, аби пенітенціарна служба продемонструвала відео, яке вони знімали, на якому Юлія Володимирівна абсолютно чітко вимагає доставити її в судове засідання, так, як вона це робила і до цього", - наголосив захисник та додав, що просив би пенітенціарну службу "подавати не нарізані ними шматочки, а показати повне відео, як це відбувалось".

"Юлію Володимирівну позавчора фізично не допустили до вивозу і доставки в Київ на судове засідання, яке відбувалося з допиту свідка Гайдука", - підкреслив Власенко.

Крім того, захисник Юлії Тимошенко назвав абсурдною заяву головного лікаря харківської ЦКЛ №5 "Укрзалізниці", де перебуває лідер опозиції, Михайла Афанас'єва стосовно того, що екс-прем'єр нібито відмовилася від виписки з лікарні.

Коментуючи заяву головного лікаря, Власенко зазначив, що "коли людина здорова, то лікар пише, що людина здорова і її треба виписати; якщо людина хворіє, то тоді лікар пише, що людина хворіє і треба продовжувати стаціонарне лікування".

"При чому тут воля чи неволя людини, яка перебуває на стаціонарному лікуванні?! Якщо професор Афанас'єв вважає, що Юлія Тимошенко здорова і він, як головний лікар цієї лікарні, готовий підписати документи на виписку - будь ласка. Його нічого не стримує ані в законодавчому, ані в морально-етичному, ані в професійному плані", - сказав захисник.

"Я запропоную наступного разу Юлії Володимирівні відмовитися від відбування покарання. Бо абсолютно очевидно, що це – політично вмотивоване покарання. За такою логікою пенітенціарна служба зобов'язана її відпустити, бо вона ж відмовилась", - наголосив Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко просить журналістів проконтролювати її етапування до Києва - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі