понеділок, 25 лютого 2013 17:56

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко припинила акцію громадянської непокори

Тимошенко припинила акцію громадянської непокори
Тимошенко домоглася виконання усіх поставлених нею вимог. Фото: tymoshenko.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко припинила акцію громадянської непокори, повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Акція припинена", - сказав Власенко на брифінгу в понеділок.

За його словами, Тимошенко домоглася виконання усіх поставлених нею вимог.

"Юлія Володимирівна почала акцію громадянської непокори, щоб продемонструвати, що кожна людина в Україні, яка бореться проти незаконних дій чинного режиму, може досягати перемоги. На сьогодні, за її словами (я не був у неї в палаті і особисто не бачив) демонтовані ті відеокамери, які стояли відкриті, прибраний постійний пост, який знаходився у неї в палаті. Їй повідомили також про те, що нібито - кажу нібито, тому що вона не могла цього перевірити і я цього не бачив, - що нібито демонтована моніторингова кімната. І дійсно, Юлія Володимирівна займається лікувальними процедурами без присутності співробітників пенітенціарної служби. Насправді те, що відбулося в п'ятницю говорить про те, що весь час перебування Тимошенко у ЦКБ №5 усі ці пристрої стояли там з єдиною метою - психологічного тиску і психологічних тортур. Їх легко зняли, як тільки у нас з'явилася на це воля президента Януковича", - сказав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У палаті Тимошенко зникнуть відеокамери

Нагадаємо, 8 січня Власенко оприлюднив відкритий лист Тимошенко Януковичу, в якому екс-прем'єр оголосила про початок особистої акції громадянської непокори. Зокрема Тимошенко заявила, що відмовляється спілкуватися зі слідчими і прокурорами, не має наміру добровільно їхати в суд, а в разі спроби доставити її примусово надасть фізичний опір. Екс-прем'єр також відмовилася повертатися в палату до тих пір, поки там ведеться відеоспостереження і цілодобово знаходиться караул.

22 лютого Янукович заявив, що вважає розумним демоентувати відеокамери у палаті Тимошенко. У той же день прес-служба Державної пенітенціарної служби (ДПтС) повідомила про демонтаж камер у палаті екс-прем'єра. У суботу, 23 лютого, прес-служба ДПтС повідомила також, що Тимошенко дозволили проходити лікувальні процедури без присутності співробітників пенітенціарної служби.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко припинила акцію громадянської непокори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі