пʼятниця, 12 серпня 2011 17:12

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко можуть звинуватити в народжені Адольфа Гітлера - експерт

Тимошенко можуть звинуватити в народжені Адольфа Гітлера - експерт

Заява першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна про те, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко причетна до вбивства колишнього народного депутата Євгена Щербаня. свідчить про те, що судовий процес проти неї в нинішньому варіанті є помилкою нинішньої влади.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив директор агенства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Такі заяви лунають тому, що помилковим є рішення не тільки про затримання Тимошенко, а і початок судового процесу проти неї, тим більше з такими звинуваченнями, які є неадекватними. І я тут підтримую першого президента України, пана Кравчука, який сказав, якщо звинувачувати у перевищенні повноважень, то давайте знімати усіх, хто щось підписував від імені України",  - зауважив експерт.

"До майже всіх чиновників можна підвести формулу, що хтось щось підписав так, як не потрібно Україні. Тому це несерйозно", - додав Віталій Бала.

За його словами, група впливу в оточені Януковича, яка затіяла "всю цю катавасію"(процес проти Тимошенко-ред.) підставила президента і Україну.

"Прецеденту такого ще не було, щоб посол США просив про відвідання когось у СІЗО. А це означає, що справа остаточно перетворилася на політичний процес. Заарештувавши Тимошенко, вони(влада-ред.) фактично поставили крапку і світ сприймає це тільки як політичний процес. Таким чином, вони делегітемізували майбутній вирок для екс-прем'єра, якщо він буде обвинувальним. І, крім цього, створили додаткові проблеми для країни", - підкреслив Бала.

Політолог нагадав, що віце-прем'єр Сергій Тігіпко визнав проблему у перемовинах з ЄС через справу Тимошенко.

"Тому ті, хто це затіяв, будуть шукати щось інше, щоб звинуватити Тимошенко. Я не здивуюся, коли одного дня, Тимошенко звинуватять у народжені Адольфа Гітлера", - резюмував експерт.

Нагадаємо, що сьогодні перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що є інформація, яка свідчить про те, що з рахунків Лазаренка та екс-прем'єра профінансували вбивство колишнього депутата Євгена Щербаня.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко можуть звинуватити в народжені Адольфа Гітлера - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі