неділя, 07 квітня 2024 09:40

Сирський особисто відреагував на скандал навколо СБУ, ТЦК і журналіста

Сирський особисто відреагував на скандал навколо СБУ, ТЦК і журналіста
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський дав завдання провести службову перевірку за матеріалами, опублікованими журналістами "Слідство.Інфо". Фото: t.me/osirskiy

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відреагував на публікацію "Слідство.Інфо" про те, що у Києві співробітники Солом'янського територіального центру комплектування та соціальної підтримки за ймовірною вказівкою співробітника СБУ намагалися вручити повістку журналісту Євгенію Шульгату після статті про збагачення під час війни родини начальника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка.

"Збройні Сили України засуджують будь-які випадки порушень з боку військових посадових осіб", - заявив головнокомандувач.

Сирський дав завдання командувачу Сухопутних військ провести службову перевірку за матеріалами, опублікованими "Слідство.Інфо".

"За результатами службової перевірки будуть прийняти відповідні рішення", - заявив головком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ стежила за журналістами через камеру у сауні - Bihus.Info

"Насамперед, висловлюємо повагу і визнання важливості внеску журналістів у боротьбу з російськими загарбниками, зокрема і в інформаційному просторі", - звернувся Сирський.

Сотні журналістів з початку широкомасштабного вторгнення стали до лав Сил оборони, сказав головком.

"Професійні медійники проявили себе відданими патріотами. Ми бережемо пам'ять про журналістів, які загинули на полі бою. Військовослужбовці щиро вдячні працівникам медіа, які нині допомагають боронити інформаційний простір України та світу від російської пропаганди. Їх внесок у майбутню перемогу України - безпрецедентний. Над російськими загарбниками і над проявами порушень і корупції у Збройних силах України", - заявив генерал.

Сирський наголосив, що професійна діяльність журналістів користується повагою керівництва ЗСУ та охороняється законодавством.

4 квітня "Слідство.Інфо" повідомили, що дружина начальника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка у грудні минулого року придбала квартиру у житловому комплексі преміумкласу на Печерську у Києві. Ринкова вартість квартири - понад 20 млн грн, розповіли.

У суботу "Слідство.Інфо" повідомили, що в Оболонському районі Києва до журналіста Євгенія Шульгата підійшли співробітники ТЦК та намагалися вручити повістку. Із співробітниками ТЦК був співробітник СБУ, розповіли.

Того ж дня голова парламентського Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що зустрівся із головою СБУ Василем Малюком.

Зараз ви читаєте новину «Сирський особисто відреагував на скандал навколо СБУ, ТЦК і журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі