четвер, 04 жовтня 2012 18:53

Швець сумнівається, що кількість працівників спецпідрозділів СБУ та МВС буде скорочено

Швець сумнівається, що кількість працівників спецпідрозділів СБУ та МВС буде скорочено
Віктор Швець каже, що Янукович навряд чи звільнить тисячі співробітників міліції та СБУ. Фото: sambir.biz

Президент України Віктор Янукович має намір ініціювати скорочення тисяч працівників спецпідрозділів СБУ та МВС, проте працівники правоохоронних органів навряд чи будуть звільнені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кармазін: Портнов підштовхує Януковича до конституційного перевороту

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат Верховної Ради України від "БЮТ-Батьківщини", голова Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець, коментуючи заяву радника президента України Андрія Портнова. Зокрема, йдеться про те, що СБУ не буде розслідувати ані економічних, ані корупційних злочинів.

За його словами,  якщо таке скорочення відбудеться, то "люди які будуть звільнятися, будуть направлені на охорону президента Віктора Януковича, його адміністрації, і т.д. Я не думаю, що ці люди будуть звільнені".

"Немає в держави такого спеціального уповноваженого органа, який би займався виключно питаннями боротьби з корупцією в вищих ешелонах влади. Відповідно до положень Кримінально-процесуального кодексу, який прийняла провладна більшість, передбачено створення такого органу, але через 5 років", - сказав Швець.

"Але за цей час вони стільки накрадуть в цій бідній  державі, що після цього вони можливо матимуть на меті боротьбу з корупцією, тому припинення діяльності спецпідрозділів, які займаються економічними злочинами...Не можуть корупціонери  боротись із своїми колегами по партії, владі. В будь-яких процесуальних діях уповноважених осіб, які повинні діяти в боротьбі з корупцією, вони будут натикатися на супротив влади, робота їхня не ефективна, тому мабуть цим і викликано їх скорочення", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче скоротити кількість співробітників СБУ та МВС

Також, на думку голови Комітету, не можлива боротьба із корупцією, "тому навіщо їм ці спецпідрозділи, якщо головний корупціонер при владі".

"Ніякого полегшення для бюджету не буде. А що стосується самого Кримінально-процесуального кодексу, то ще треба дочекатися, щоб він набув чинності. Коли наступить 18 листопада, тоді й подивимося чи набуде він чинності", - додав політик.

Окрім того, він вважає, що останнім часом подібні ініціативи, які "виходять із Адміністрації президента, носять передвиборчий характер, і направлені на те, аби українським виборцям сподобалась партія влади".

Зараз ви читаєте новину «Швець сумнівається, що кількість працівників спецпідрозділів СБУ та МВС буде скорочено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі