вівторок, 09 квітня 2024 08:57

Спецтема: Війна Росії проти України

США зробили тривожну заяву щодо співпраці Китаю з РФ

США зробили тривожну заяву щодо співпраці Китаю з РФ
США обговорювали небезпечну співпрацю РФ і КНР із союзниками й партнерами по всьому світу. Фото: росЗМІ

США висловили занепокоєння у зв'язку з останніми зусиллями влади Китаю допомогти Росії відновити її оборонно-промислову базу.

З відповідною заявою виступив у понеділок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер.

"Ми стурбовані підтримкою КНР російської війни проти України. В останні місяці ми особливо занепокоєні зусиллями Пекіну допомогти РФ відновити її оборонно-промислову базу", - сказав він.

Це питання США обговорювали із союзниками й партнерами по всьому світу.

"В останні місяці ми бачили, що Китай почав відбудовувати цю промислову базу. По суті, вони заповнювали своєю взаємодією торгівлю росіян із європейськими партнерами, яка була призупинена після вторгнення в Україну та запровадження санкцій. КНР допомагала надавати компоненти, які розширюють можливості Кремля для нападу на Україну", - зауважив Міллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай надає РФ супутникові знімки для ударів по Україні - Пекін відреагував

США розглядають це як вплив на безпеку Європи, а також усього світу. Держсекретар США особисто закликав союзників і партнерів по всьому світу звертати увагу на це та вживати запобіжних заходів.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час офіційного візиту до Китаю 8 і 9 квітня, зокрема говоритиме про війну в Україні.

Лавров зустрінеться з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї для обговорення двосторонньої співпраці та "гарячих" тем, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «США зробили тривожну заяву щодо співпраці Китаю з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі