понеділок, 08 квітня 2024 08:33

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW проаналізували візит Лаврова до Китаю

В ISW проаналізували візит Лаврова до Китаю
Пекін передав Росії мікроелектроніку, оптику, верстати для танків і паливо для ракет. Фото: eastnews.ua

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час офіційного візиту до Китаю 8 і 9 квітня, зокрема говоритиме про війну в Україні.

Лавров зустрінеться з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї для обговорення двосторонньої співпраці та "гарячих" тем, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Підтримка Китаєм Росії останнім часом поглибилася. Лавров зустрінеться з китайськими офіційними особами в КНР на тлі попереджень Заходу про те, що Китай все більше допомагає оборонно-промисловій базі Росії (DIB) і навіть надає Росії геопросторову розвідку. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив BBC 6 квітня, що Пекін підтримує російську військову економіку і підтримує російський DIB", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай надає Росії супутникові знімки для ударів по Україні - ЗМІ

Держсекретар США Ентоні Блінкен поінформував невизначених європейських союзників про підтримку Китаю та попросив їх безпосередньо поговорити з КНР щодо цього питання.

"Китай і Росія розширили співпрацю в космосі. Пекін передав Росії мікроелектроніку, оптику, верстати для танків і паливо для ракет. Видання Bloomberg писало, що прессекретар Ради національної безпеки Білого дому Едрієнн Вотсон заявила, що Китай також постачав Росії нітроцелюлозу - проміжний товар, який використовується у виробництві зброї та вибухових речовин - і турбореактивні двигуни", - зазначають аналітики.

Китай також надає Росії дані геопросторової розвідки, включаючи супутникові зображення, які російські військові, ймовірно, використовують для підтримки військових операцій в Україні. Українські військові джерела вважають, що РФ може використовувати невказаних третіх сторін для купівлі супутникових зображень у американських компаній для того, щоб завдавати удар на великі відстані.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прибув у Китай. Його поїздка буде тривати два дні, передають РосЗМІ.

Лавров проведе переговори 3 міністром закордонних справ КНР Ван Ї.

Зараз ви читаєте новину «В ISW проаналізували візит Лаврова до Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі