вівторок, 18 липня 2023 07:54

Спецтема: Війна Росії проти України

США відреагували на зрив РФ зернової угоди

США відреагували на зрив РФ зернової угоди
США не планують військову блокаду Чорного моря через зрив РФ "зернової угоди". Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки не розглядають можливості організувати військову блокаду в Чорному морі на тлі відмови Росії від пролонгації зернової угоди.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США у Білому домі Джон Кірбі на брифінгу у Вашингтоні. Чиновника запитали, чи можливе продовження перевезення зерна з українських портів із "ескортом", покликаним захистити судна від російських атак.

"Ви пропонуєте нам спробувати провести блокаду. Ефективну військову блокаду у Чорному морі. Ні, це не той варіант, який активно розглядається. Не те, чим ми активно займаємося", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ вийшла з "зернової угоди": Кулеба проводить термінові консультації з партнерами

США не планують військову блокаду Чорного моря через зрив РФ зернової угоди, зазначив Кірбі.

17 липня в Кремлі заявили, що РФ відмовляються продовжувати дію "зернової угоди". Росіяни блокували судна, що прямували до українських портів під завантаження.

Президент України Володимир Зеленський направив офіційні листи президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану і генсеку ООН Антоніу Гутеррішу з пропозицією продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога у тристоронньому форматі. Він заявив, що ніхто не має права руйнувати продовольчу безпеку будь-якого народу.

Зараз ви читаєте новину «США відреагували на зрив РФ зернової угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі