субота, 12 березня 2022 03:49

Спецтема: Війна Росії проти України

США опублікували новий пакет санкцій проти Росії

США опублікували новий пакет санкцій проти Росії
Проти Росії продовжують запроваджувати санкції. Фото: Армія Інформ

США оприлюднили новий пакет санкцій Російської Федерації.

Санкції стосуються еліт і керівників бізнесу, які є соратниками і посередниками російського режиму, йдеться на сайті Білого дому.

Передбачений механізм використання віртуальної валюти для ухилення від санкцій США, накладених проти Росії. Усі ці дії доповнюють новий виконавчий указ, який накладає на Росію нові обмеження на імпорт та експорт, включаючи експорт банкнот США до Росії.

"Міністерство фінансів продовжує притягувати російських чиновників до відповідальності за те, що вони дозволили невиправдану та неспровоковану війну Путіна. Сьогоднішні дії також ще більше ізолюють серйозно пошкоджену російську економіку, забороняючи торгівлю продуктами, які є ключовими для економічних і фінансових інтересів усіх російських еліт", - заявила міністр фінансів Джанет Л. Єллен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епоха виживанння: росіяни масово втрачають роботу через санкції

Санкції запроваджені проти олігарха наближеного до Путіна Віктора Феліксовича Вексельберга. США заблокували літак з бортовим номером P4-MIS і яхту під назвою Tango, які належать Вексельбергу. Їх вартість становить близько 180 млн доларів.

США заапровадили санкції проти правління банку ВТБ і проти голови Держдуми РФ В'ячеслава Вікторовича Володіна та 11 членів Держдуми, серед яких є навіть депутат-комуніст Генадій Зюганов.

США заборонили постачання до РФ доларів. З Росії до США більше не імпортуватимуть морепродукти, діаманти та іншу продукцію. Також ввели санкції проти дружини речника Путіна Дмитра Пєскова Тетяни Навки та його дітей - Миколи та Єлизавети Пєскових.

Зараз ви читаєте новину «США опублікували новий пакет санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі