вівторок, 23 серпня 2022 09:13

Спецтема: Війна Росії проти України

США надають Україні більше зброї, ніж про це оголошує Вашингтон – Politico

США надають Україні більше зброї, ніж про це оголошує Вашингтон – Politico
США надаватимуть Україні високоточні боєприпаси Excalibur. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сполучені Штати Америки надають Україні більше різної зброї, ніж офіційний Вашингтон оголошує про це публічно.

Про це свідчить ураження Збройними силами України російських цілей у Криму, розміщених на значній відстані від лінії фронту, вважають американські експерти Майкл Вайсс і Джеймс Раштон, пише видання Politico. На думку експертів, США також таємно надали Києву оперативно-тактичний ракетний комплекс ATACMS.

"Про передачу Україні високошвидкісних протирадіолокаційних ракет HARM, здатних вражати системи протиповітряної оборони, заявив нещодавно високопоставлений представник Пентагону. Він зазначив, що раніше США анонсували надання Києву можливостей щодо протидії радарам, але не конкретизували, про що саме йдеться", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може отримати нові дрони-камікадзе – що відомо

Також США надаватимуть Україні високоточні боєприпаси Excalibur у межах оголошеного 19 серпня пакета військової допомоги вартістю $775 млн, хоча адміністрація не заявляла про це публічно. Видання припускає, що останній пакет допомоги "не обмежується" тим, що вказано в переліку.

"Приємно, що адміністрація президента Джо Байдена менше говорить, а більше робить щодо поставок зброї. Це добре, оскільки дає росіянам трохи невпевненості щодо того, що ми робимо", – прокоментував ситуацію Том Карако з Центру стратегічних і міжнародних досліджень.

Excalibur – високоточні снаряди підвищеної дальності. Відхилення від цілі досягає до 2 м. Один такий снаряд може замінити в середньому щонайменше 10 звичайних. Система наведення інерціальна, комбінована з GPS. Завдяки високій точності снаряд може вражати цілі, розташовані серед цивільної забудови, де використання традиційних некерованих артилерійських снарядів неможливе через високий ризик супутніх втрат.

Сполучені Штати Америки нададуть Україні новий пакет військової допомоги в розмірі $755 млн. Відповідний указ підписав президент США Джо Байден.

США допомагатимуть українцям "стільки, скільки буде потрібно", заявив державний секретар Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «США надають Україні більше зброї, ніж про це оголошує Вашингтон – Politico». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі