пʼятниця, 17 лютого 2023 05:13

Спецтема: Війна Росії проти України

США можуть надати зброю Україні не лише для перемоги, а й для стримування – Нуланд

США можуть надати зброю Україні не лише для перемоги, а й для стримування – Нуланд
Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд розповіла про зброю стримування для України. Фото: Укрінформ

Сполучені Штати можуть передати не лише ту зброю, яка необхідна на полі бою для перемоги, а й ту, що знадобиться для стримування Росії після завершення війни.

Поки невідомо, чи надасть Вашингтон Києву найближчим часом бойові літаки або ж ракети ATACMS, але такі типи озброєння можуть бути надані для використання з метою стримування, повідомляє CNN, що цитує заступницю державного секретаря США Вікторію Нуланд.

"Але й також думаємо про українську армію майбутнього", – зазначила дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий наступ Росії розпочався – Зеленський

Україна повинна мати складну стійку протиповітряної оборони, знадобиться набагато сильніша оборона кордонів, кращі радари та раннє попередження, аби бути впевненими, що Росія не зможе вторгнутися знову.

"Тож навіть якщо буде справедливий мир, має бути довгостроковий план і будівництво української армії майбутнього, щоб вони могли стримувати будь-які майбутні апетити Путіна", – додала Нуланд.

Нуланд додала, що Україна планує контрнаступ "через деякий час". Але наступ росіян йде "дуже вбого".

Під час бойових дій убиті чи поранені понад 200 тис. росіян. Росія втратила в Україні понад половину в окремих категоріях своєї військової техніки. Понад мільйона "найрозумніших росіян" залишили країну.

Досі залишається відкритим питання, що ще має статися, щоб переважна більшість росіян перестала підтримувати продовження війни.

Зараз ви читаєте новину «США можуть надати зброю Україні не лише для перемоги, а й для стримування – Нуланд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі