четвер, 16 лютого 2023 21:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Новий наступ Росії розпочався – Зеленський

Новий наступ Росії розпочався – Зеленський
Атаки окупантів вже відбуваються на кількох напрямках, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Російські війська розпочали свій новий наступ в Україні, про який раніше неодноразово говорили.

Атаки окупантів вже відбуваються на кількох напрямках. Про це в інтерв'ю ВВС заявив президент України Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал США спрогнозував, як завершиться війна

За словами голови держави, українські військові зможуть чинити опір наступу Росії доти, доки не з'явиться можливість для контрнаступу.

Водночас, Заходу необхідно надати більше військової допомоги.

"Звичайно, сучасна зброя прискорює настання миру. Зброя – це єдина мова, яку розуміє Росія", – зазначив Зеленський.

Російські окупанти можуть ухвалити рішення про проведення десантної операції на півдні або на півночі України. Ця операція стане самогубною. Про це заявив речник Головного управління воєнної розвідки Андрій Юсов.

На Донбасі Збройним силам України вдалося відкинути ворога під Вугледаром. Росіяни також не досягли жодних успіхів на півночі Харківської області.

Водночас ситуація на фронті в сусідній Луганській області залишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Новий наступ Росії розпочався – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі