пʼятниця, 29 вересня 2023 15:14

Шмигаль: Україна не погодиться на повільну інтеграцію до ЄС

Шмигаль: Україна не погодиться на повільну інтеграцію до ЄС
Україна за два роки буде готова до вступу до ЄС. Фото: Pexels

На варіант повільної інтеграції до Європейського союзу Україна не погодиться.

Протягом двох років наша держава буде повністю готова стати повноправною частиною ЄС. Про це в інтерв'ю Politico сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Дебати про розширення ЄС загострюються напередодні низки ключових зустрічей, що пройдуть найближчими місяцями.

Франція і Німеччина наполягають на альтернативному варіанті повного членства в ЄС. Він базується на чотирьох концентричних колах членства і міг би стати основою для поступової інтеграції.

Шмигаль наголосив, що Україна не погодиться на повільну інтеграцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія може повернутися до ЄС

"Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб Україна стала повноправним членом Європейського Союзу. Це має вирішальне значення для всіх українців", – зазначив він.

Прем'єр сказав, що розширення ЄС є політичним рішенням країн-членів. Під час того, як вісім країн стали кандидатами на вступ до ЄС, включаючи групу країн на Західних Балканах, які протягом років очікували на наступний етап у процесі вступу, Шмигаль стверджує, що Україна має унікальні аргументи, спрямовані на підтримку членства в Євросоюзі.

"Ми хочемо бути повноправним членом, тому що Україна сьогодні є унікальною країною у світі, яка заплатила таку величезну ціну за своє бажання стати членом Європейського союзу. Жодна інша країна-кандидат на вступ до ЄС ніколи не мала такої величезної підтримки населення – понад 90 відсотків – які бажають, прагнуть і хочуть стати повноправним членом об'єднаної Європи", – резюмував прем'єр.

У Європейському Союзі допускають розширення блоку з 27 до 36 країн-членів.

Там уже почали обговорювати необхідні для цього зміни у самому ЄС, свідчить анонс неформальної зустрічі міністрів, опублікований головуючою у Раді ЄС Іспанією. Йдеться про міністерську зустріч 28-29 вересня у Мурсії для обговорення загальних питань і, зокрема, розширення ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль: Україна не погодиться на повільну інтеграцію до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі