четвер, 28 вересня 2023 12:54

Євросоюз готується до розширення

Євросоюз готується до розширення
У ЄС обговорять можливе розширення. Фото: pixabay.com

У Європейському Союзі допускають розширення блоку з 27 до 36 країн-членів.

Там уже почали обговорювати необхідні для цього зміни у самому ЄС, свідчить анонс неформальної зустрічі міністрів, опублікований головуючою у Раді ЄС Іспанією. Йдеться про міністерську зустріч 28-29 вересня у Мурсії для обговорення загальних питань і, зокрема, розширення ЄС, передає Gazeta.ua.

"Головний фокус неформальної міністерської зустрічі у перший день, 28 вересня, – це необхідність провадити внутрішню підготовку до того, що у ЄС може бути до 36 країн-членів, а також посилювати підтримку країн-кандидатів. Вона також стане певним підготовчим етапом до зустрічі Європейської політичної спільноти, що запланована на 5 жовтня у Гранаді, де питання розширення також стане одним із центральних", – зазначають в анонсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія може повернутися до ЄС

Під час цієї неформальної зустрічі заплановані кілька обговорень під головуванням єврокомісара з питань розширення і політики сусідства Олівера Варгеї.

"Вони будуть присвячені впливу майбутнього розширення на політику ЄС, концепції поступової інтеграції країн-кандидатів під час процесу вступу, інституційних реформ, які потрібні самому ЄС для готовності до розширення", – сказано в повідомленні.

Під час робочого обіду міністри зосередяться на підготовці зустрічі лідерів у Гранаді та обговоренні концепції відкритої стратегічної автономії (OSA) 6 жовтня.

Уряд повністю завершив виконання семи рекомендацій Європейської комісії щодо реформ, необхідних для вступу України до Європейського Союзу.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз готується до розширення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі