пʼятниця, 09 лютого 2024 23:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Сирський має провести аудит ЗСУ: в мільйонній армії на передовій тільки 300 тисяч - Офіс президента

Сирський має провести аудит ЗСУ: в мільйонній армії на передовій тільки 300 тисяч - Офіс президента
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів про завдання, які поставлені перед новим головнокомандувачем ЗСУ. Фото: РБК

З одного мільйона мобілізованих в реальних бойових діях брали участь лише до 300 000 осіб.

Керівництво України чекає від новопризначеного головкома Збройних сил України Олександра Сирського "аудиту" військовослужбовців, розповів радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

"Мобілізація має бути постійною, але не одномоментною. Пан Сирський має сказати, де і як оці люди використовувались чи будуть використовуватися, які уже є мобілізованими", - зазначив Подоляк.

Також треба чітко розуміти, хто і як проводитиме заміну військовослужбовців, які вже практично 24 місяці перебувають на лінії фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський призначив нового начальника Генштабу ЗСУ

Наразі всі питання щодо комплектації ЗСУ, щодо того як вони мають бути відтреновані, як мають прийматися всі управлінські рішення (щодо мобілізації, ротації, демобілізації) - все це буде пов'язано із головкомом, розповів Подоляк.

"Треба чітко розуміти тактику, тому що 2023 рік не дав тих наслідків, на які ми очікували, з точки зору наступальних операцій. Ми не можемо знаходитися в стані стагнації в 2024 році. Треба покроково розуміти, що будемо робити", - додав він.

Президент Володимир Зеленський 8 лютого звільнив генерала Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. На його місце президент призначив Олександра Сирського.

Однією з причин розколу між колишнім головнокомандувачем ЗСУ Залужним і президентом Зеленським стало різне бачення військового плану для ЗСУ, пишуть ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Сирський має провести аудит ЗСУ: в мільйонній армії на передовій тільки 300 тисяч - Офіс президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі