пʼятниця, 09 лютого 2024 21:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський призначив нового начальника Генштабу ЗСУ

Зеленський призначив нового начальника Генштабу ЗСУ
Начальником Генштабу ЗСУ стане генерал-майор Анатолій Баргилевич. Фото: "Вікна-новини"

Начальником Генштабу ЗСУ призначили генерал-майора Анатолія Баргилевича.

Президент Володимир Зеленський сказав про це у відеозверненні.

"Досвідчена людина. Розуміє завдання цієї війни та українські цілі", - наголосив Зеленський.

Додав, що пропозицію щодо призначення вніс головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Президент подякував за службу під час повномасштабної війни Сергієві Шапталі, який обіймав цю посаду раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник голови Верховної Ради висловився про ймовірну відставку Залужного

"Сьогодні ж головком Сирський визначив кандидатури заступників, і я підпишу відповідні укази. Також визначені заступники начальника Генерального штабу. Всі хлопці - бойові, фахові, кожен - із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів. І дуже важливо, що головком разом із міністром оборони провів розмови з партнерами - Німеччина, Франція, Сполучені Штати. Знаю, що все максимально детально: постачання, заповнення дефіцитів, снаряди, зброя", - додав президент.

Раніше Анатолій Баргилевич обіймав посаду командувача Сил територіальної оборони ЗСУ. Фактично він був першим командувачем ТрО ще 2020 року у складі Сухопутних військ. На початку повномасштабної війни він керував сектором № 1 оборони Києва на Гостомельському напрямку і не допустив прориву ворога зі сходу.

Баргилевич також майже півтора року керував штабом оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця", яке провело наступ на Харківському напрямку.

Президент Володимир Зеленський 8 лютого звільнив генерала Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. На його місце президент призначив Олександра Сирського. Перед тим Зеленський повідомив про зустріч із Залужним і заявив, що настав час для оновлення.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський призначив нового начальника Генштабу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі