пʼятниця, 09 лютого 2024 21:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський хотів сміливішого військового плану - Bloomberg про звільнення Залужного

Зеленський хотів сміливішого військового плану - Bloomberg про звільнення Залужного
Однією з причин розколу між колишнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним і президентом Володимиром Зеленським стало різне бачення військового плану. Фото: колаж ТСН

Однією з причин розколу між колишнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним і президентом Володимиром Зеленським стало різне бачення військового плану для ЗСУ.

Принаймні, частина розколу обертається навколо надання Зеленським переваги сміливішому військовому плану, який суперечить тому, що більш обережний Залужний планував на найближчі місяці. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з військовим керівництвом України.

Також джерела видання в приватному порядку вважають, що популярність Залужного тривожила Зеленського, якого один чиновник назвав "тонкошкірим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський ризикує помилитися - The Economist про звільнення Залужного

Один з українських чиновників розповів ЗМІ, що Залужний брав участь у підборі йому заміни та призначення головкомом ЗСУ Олександра Сирського.

"Сирський, який командував сухопутними військами країни, можливо, і готовий твердіше дотримуватися військових цілей президента, але йому не довіряють дехто на полі бою, які вважають його більш безжальним, ніж його попередник. На відміну від Залужного, він говорить українською мовою з акцентом, оскільки виріс у Росії", - зазначили журналісти.

Президент Володимир Зеленський 8 лютого звільнив генерала Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. На його місце президент призначив Олександра Сирського.

Перед тим Зеленський повідомив про зустріч із Залужним і заявив, що настав час для оновлення.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський хотів сміливішого військового плану - Bloomberg про звільнення Залужного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі