понеділок, 06 березня 2023 23:00

Сирський і Залужний підтримали оборону Бахмута - Зеленський

Сирський і Залужний підтримали оборону Бахмута - Зеленський
Бої за Бахмут тривають. Фото: eastnews.ua

Оборона Бахмута триватиме. Українські війська не відходитимуть з міста.

Ситуацію на Бахмутському напрямку детально розглядали на засіданні Ставки. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні, передає Gazeta.ua.

"Сьогодні на Ставці я прямо поставив питання і командувачу "Хортиці" генералу Сирському, і Головкому Залужному про те, якою вони бачать далі оборонну операцію на Бахмутському напрямку. Чи відійти, чи продовжувати оборону й посилюватись у місті. Обидва генерали відповіли: не відходити й посилюватися. І ця позиція була одноголосно підтримана Ставкою. Інших позицій не було. Я сказав Головкому знайти відповідні сили, щоб допомогти хлопцям у Бахмуті", - розповів Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський про Бахмут: бої досягли найвищого рівня напруження

Ситуацію у Бахмуті обговорювали більш як годину.

"Хочу бути відвертим у таких темах. Буває, на жаль, багато різних дезінформаційних повідомлень. Від тих, хто навіть чути не може абсолютно закритих розмов про оборону, але щось стверджує про якісь нібито рішення щодо питань оборони. Суспільство має розуміти сенс наших оборонних операцій, правдивий сенс", - сказав Зеленський.

Він заявив, що Україна не відмовиться від своїх територій.

"Немає такої частинки України, щоб сказати, що від неї нібито можна відмовитись. Немає такого українського окопу, у якому стійкість і героїзм наших бійців були б нібито нецінними. Окупант убиває за сам факт, що ми українці. За одне тільки слово про Україну. За нашу мрію про Україну. За наше життя – життя українців. І ми знищуємо окупанта всюди – всюди, де це дає результат для України. Бахмут дав і дає один із найбільших результатів за час цієї війни, за час усієї битви за Донбас", - зазначив президент.

Німецьке видання Bild написало, що між генералом Валерієм Залужним та президентом Володимиром Зеленським виникла суперечка щодо подальших дій в районі Бахмута.

Нібито Залужний кілька тижнів тому рекомендував подумати про вихід із Бахмута з тактичних причин. Настрої Залужного розділяє більшість бійців у Бахмуті. Водночас українська влада заявила, що рішення залишитися в Бахмуті було правильним.

Але між Зеленським та Залужним йдеться вже не лише про військові справи, зазначає Bild.

Залужний набирає популярності. Завдяки своїй переконливій манері поведінки він став настільки популярним серед населення, що багато хто вже розглядає його як можливого кандидата в президенти. Зеленський та його оточення, мабуть, побачили в ньому можливого конкурента, пише видання.

За даними українських військових джерел, Залужний працює лише на перемогу над російськими військами та намагається максимально захистити своїх бійців. Лише через це виникла дискусія про Бахмут.

Зараз ви читаєте новину «Сирський і Залужний підтримали оборону Бахмута - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі