неділя, 14 липня 2013 00:40

"Сформувалась депутатська спільнота, в якій всі покривають одне одного" - Пантюк

"Сформувалась депутатська спільнота, в якій всі покривають одне одного" - Пантюк
Сергій Пантюк Фото: www.smachno.ua

Живемо в час, коли депутатами обирають не лише не найкращих, а навіть не посередніх. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив письменник та громадський діяч Сергій Пантюк.

"Туди потрапляють представники найнижчих інстинктів, які тільки в людському роді можуть бути. Вимагати від них шляхетної поведінки, щоб не виділяли десятки мільйонів подібним до себе, – занадто легковажно. Так само як і сподіватися на те, що вони скасують собі пільги чи не збільшуватимуть їх. А де вседозволеність – там бажання нажитися ще більше", - наголосив він.

Верховна Рада затвердила цьогорічний кошторис парламенту – майже мільярд гривень. Зокрема у "видатках розвитку" передбачені 5,7 мільйона гривень на будівництво багатоповерхівки для нардепів. На зарплати колишнім народним обранцям заклали 36 мільйонів гривень. Нововведенням нинішнього бюджету є те, що депутати можуть відпочити коштом держави не лише в санаторіях парламенту, а й у будь-яких інших здравницях.

"Я знаю особисто багатьох депутатів і теперішніх, і попередніх скликань. Колишні так само кругом козиряють своїми корочками. Мовляв, я – депутат завжди. Маю пільги й матиму. Через те й стверджують на камеру: "Депутати колишніми не бувають". Цей спосіб мислення їх об'єднує", - підкреслив Пантюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада "їсть" у 37 разів більше, ніж заробляє українська економіка - Пишний

"Сформувалась депутатська спільнота, в якій всі покривають одне одного. Слова "обов'язок" вони не знають. Це бригада з круговою порукою", - зауважив він.

Багато інших цікавих думок читайте у журналі "Країна" № 27 (180) за 11 липня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «"Сформувалась депутатська спільнота, в якій всі покривають одне одного" - Пантюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі