понеділок, 10 вересня 2018 12:08

Серйозні іноземні інвестиції в Україну - хороший захист від агресії Росії - Ніколаєнко

Серйозні іноземні інвестиції в Україну - хороший захист від агресії Росії - Ніколаєнко
Голова політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко вважає, що поведінка США залежить від кількості інвестицій, вкладених в ту чи іншу країну. Фото: Politeka

Якби міжнародні партнери інвестували в Україну, то і їх активність щодо захисту нашої країни була б набагато вище. Про це в ефірі OBOZ TV заявив глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"Найкраще іноземні партнери захищають свої власні інвестиції. Якби в Україні не розікрали $3 млрд китайських кредитів, і якби було проінвестовано, наприклад, $10 млрд, то Китай приструнив би Путіна, маючи на порядок більше важелів впливу, ніж Євросоюз", - заявив Ніколаєнко.

На думку глави "Основи", поведінка США теж залежить від кількості інвестицій, вкладених в ту чи іншу країну.

"Якби влада створила правильні умови для інвестицій американського бізнесу в Україні, то вони б теж перейшли від декларацій до більш активних дій", - підкреслив Ніколаєнко.

Політик упевнений, що питання безпеки, реформ та інвестицій взаємопов'язані, тому сьогодні потрібно вирішувати складні завдання, а не вписувати в Конституцію прагнення інтеграції України в НАТО.

"Україні потрібні реформи і партнерство, яке вибудовується не на 6 місяців, а на 20-30 років. Нам необхідні більш довгострокові системи співробітництва та безпеки, а не передвиборче шапкозакидництво", - резюмував Ніколаєнко.

Зараз ви читаєте новину «Серйозні іноземні інвестиції в Україну - хороший захист від агресії Росії - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі