четвер, 24 березня 2022 01:43

Сейм Польщі визнав Путіна військовим злочинцем

Сейм Польщі визнав Путіна військовим злочинцем
Путін тепер військовий злочинець. Фото: РБК

Сейм Республіки Польща рішуче засуджує воєнні злочини, злочини проти людства та акти геноциду, вчинені на території суверенної України збройними силами Російської Федерації, та визнав Володимира Путіна воєнним злочинцем.

"Сейм рішуче засуджує акти тривалого насильства, воєнні злочини, злочини проти людства, акти геноциду, системні порушення прав людини та інші злочинні порушення міжнародного права, вчинені на території суверенної України збройними силами російської федерації разом із союзниками за наказом військових командувачів під безпосереднім підпорядкуванням президента Володимира Путіна". Таку резолюцію ухвалив польський парламент, повідомляє українська служба Польського радіо.

Там закликали всі держави, які визнають суверенітет, територіальну цілісність та право на самовизначення України, всіма засобами підтримати ініціювання та проведення судових розглядів у Міжнародному суді та Міжнародному кримінальному суді, а також використовувати свої повноваження в будь-яких міжнародних організаціях, членами яких вони є, з метою притягнення до відповідальності Володимира Путіна, членів Ради безпеки Росії та командувачів збройними силами Російської Федерації за вчинення військових злочинів, злочинів проти людства, актів геноциду та системних порушень прав людини, вчинених на території суверенної України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чи можливий Нюрнберзький процес над Путіним?" – що пише про нас світова преса

"Загальнодоступні докази цих злочинів доводять визнання Володимира Путіна Сеймом Республіки Польща та міжнародною спільнотою військовим злочинцем", – сказано в ухвалі.

Сейм звернувся до парламентів демократичних країн світу та до Європейського парламенту з проханням визнати Володимира Путіна, членів Ради безпеки Росії та командувачів збройними силами Російської Федерації особами, безпосередньо відповідальними за ці акти та накласти на них якнайширші санкції.

Колишні прем'єр-міністри Великої Британії Гордон Браун і сер Джон Мейджор закликали створити новий міжнародний трибунал над президентом країни-агресора РФ Володимиром Путіним. Петицію про створення суду підписали вже 140 осіб, зокрема вчені, юристи.

Зараз ви читаєте новину «Сейм Польщі визнав Путіна військовим злочинцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі