субота, 07 січня 2023 05:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни розкритикували Путіна за "різдвяне перемир'я" – ISW

Росіяни розкритикували Путіна за "різдвяне перемир'я" – ISW
Володимира Путіна розкритикували в Росії. Фото: РБК

Росіяни відкрито розкритикували заяву президента Володимира Путіна про оголошення "перемир'я" на Різдво.

Зокрема військовий злочинець Ігор Гіркін назвав путінське "припинення вогню" "сміливим і рішучим кроком до поразки та капітуляції" військ РФ, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній генерал НАТО заговорив про перемир'я 2023-го, але є нюанс

Інші відомі мілблогери (блогери-мільйонники – Gazeta.ua) використали слова російського диктатора про "перемир'я", щоб вкотре розкритикувати Кремль за ведення війни.

"Оголошення про "припинення вогню", ймовірно, продовжуватиме служити причиною невралгії для голосів в інформаційному просторі Росії, які раніше мали взаємопідкріплюючі відносини з Путіним", – додали аналітики.

У четвер, 5 січня російський президент наказав запровадити режим припинення вогню в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня.

Прихильник війни в Україні предстоятель Російської православної церкви Кирил закликав до перемир'я на Різдво, 7 січня.

Заява патріарха з'явилася на сайті РПЦ. Від початку повномасшабного вторгнення, а також у своїй так званій заяві патріарх не назвав війну в Україні війною. Натомість завив про "міжусобний конфлікт".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни розкритикували Путіна за "різдвяне перемир'я" – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі