понеділок, 02 січня 2023 14:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Колишній генерал НАТО заговорив про перемир'я 2023-го, але є нюанс

Колишній генерал НАТО заговорив про перемир'я 2023-го, але є нюанс
Колишній генерал НАТО прогнозує перемир'я у 2023 році. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Колишній генерал Бундесверу й НАТО Ганс-Лотар Домрезе очікує перемир'я у війні Росії проти України наприкінці цього року.

"Я очікую перемир'я на початку літа, коли про це скажуть обидві сторони: "Тепер це більше не має сенсу", – заявив Домрезе в інтерв'ю Zeit.

Найімовірніше, між лютим і травнем виникне ситуація, в якій обидві сторони зрозуміють, що вони нікуди не рухаються, вважає колишній генерал. Це й стане моментом для переговорів. Однак не буде миру на тривалий час.

"Перемир'я означає: ми припиняємо стріляти. Переговори, ймовірно, займуть багато часу. Потрібен посередник: можливо, генеральний секретар ООН Гутерріш, президент Туреччини Ердоґан або прем'єр-міністр Індії Моді – хоча ніхто насправді не нав'язує себе", – зазначив Домрезе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії після заяв Меркель і Олланда сталася чергова істерика

На його думку, досягнення рішення можливе лише за умови, що воно буде прийнятним для обох сторін, "навіть якщо Путін насправді хотів би мати всю Україну, а Зеленський хотів би знову звільнити всю Україну". Як можливе рішення ексгенерал назвав відмову Зеленського від вимоги негайної реінтеграції таких територій, як Крим. Говорить, можна було б домовитися про перехідний період".

Генсек НАТО Єнс Столтенберґ вважає, що російсько-українська війна буде затяжна. Натомість головний розвідник України Кирило Буданов переконаний, що бойові дії завершаться до кінця літа поточного року.

Ці заяви прокоментував радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Він переконаний, що мобілізацію в Росії продовжать, а кордони закриють. Ресурсів для ведення війни в Росії вже немає. А того, що є, недостатньо для суттєвої зміни позиції на фронті. Тому 2023-й буде роком остаточної фіналізації долі РФ.

Зараз ви читаєте новину «Колишній генерал НАТО заговорив про перемир'я 2023-го, але є нюанс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі