четвер, 05 січня 2023 12:56

Прихильник війни Гундяєв вразив цинічною заявою

Прихильник війни Гундяєв вразив цинічною заявою
Патріарх Кирило просить перемир'я. Фото: df.news

Прихильник війни в Україні предстоятель Російської православної церкви Кирил Гундяєв закликав до перемир'я на Різдво, 7 січня.

Заява патріарха з'явилася на сайті РПЦ.

Від початку повномасшабного вторгнення, а також у своїй так званій заяві патріарх не назвав війну в Україні війною. Натомість завив про "міжусобний конфлікт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон попросив Папу Римського набрати Путіна й Гундяєва

"Звертаюся до всіх сторін, залучених до міжусобного конфлікту, із закликом припинити вогонь і встановити різдвяне перемир'я від 12:00 6 січня до 24:00 7 січня, щоб православні люди могли відвідати служби", – заявив Гундяєв.

В березні російських патріарх Кирило благословив військових РФ на війну проти українців. З нагоди цієї події він подарував командувачу Росгвардії Віктору Золотову Августівську ікону Божої матері. У промові Золотова у відповідь, що прозвучала у Храмі Христа Спасителя, була обіцянка перемогти та фактично завоювати Україну.

А вже за пару місяців патріарх закликав молитися про те, щоб "не розпочалася війна". Каже,"спостерігається важкий період історії. Він небезпечний і доленосний для Росії".

Зараз ви читаєте новину «Прихильник війни Гундяєв вразив цинічною заявою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі