вівторок, 25 жовтня 2022 14:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон попросив Папу Римського набрати Путіна й Гундяєва

Макрон попросив Папу Римського набрати Путіна й Гундяєва
Президент Франції Еммануель Макрон під час візиту в Україну 16 червня. Фото: president.gov.ua

Президент Франції Еммануель Макрон звернувся до Папи Римського Франциска з проханням поговорити з президентами Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом і країни-агресорки Російської Федерації Володимиром Путіним.

Макрон втретє відтоді, як став президентом, зустрівся з Папою Римським у Ватикані. Про це повідомило французьке видання Le figaro.

Президент Франції говорив про необхідність "релігійного діалогу" й "ролі", яку може відіграти католицька церква після закінчення війни Росії проти України.

Макрон попросив Франциска зателефонувати до Путіна, патріарха Російської православної церкви Кирила Гундяєва, а також до Байдена, щоб "сприяти мирному процесу" в Україні.

Президент Франції вважає, що США потрібно сісти за стіл переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог відправив в Україну попів із Самари – Генштаб

Тим часом прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія "готова обговорювати з американцями, французами й понтифіком".

У Кремлі заявили, що Україна "кодифікувала непродовження переговорів" і заборонила "будь-які переговори з російською стороною".

Російські армія посипалася в Україні. Москва заговорила про переговори, щоб зупинити процес звільнення територій, заявляв раніше президент України Володимир Зеленський.

Якщо переговори будуть, то з іншим президентом РФ, а не з Путіним, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Макрон попросив Папу Римського набрати Путіна й Гундяєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі