неділя, 09 червня 2024 17:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія створює загороджувальні загони з мігрантів та іноземних студентів - ЗМІ

Росія створює загороджувальні загони з мігрантів та іноземних студентів - ЗМІ
Тіла російських окупантів у районі Бахмута. Фото: dpsu.gov.ua

Країна-агресорка Російська Федерація залучає тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати у лавах російської армії проти України.

Про це повідомили Bloomberg із посиланням на поінформовані джерела, пише "Укрінформ".

Повідомляється, що російські чиновники погрожують африканським студентам не продовжувати візи, якщо ті не погодяться служити в армії РФ.

Деякі африканці підкуповують російських чиновників, щоб уникнути військової служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни за місяць зазнали чималих втрат на Харківщині - ЗСУ

Також повідомляється, що російські окупаційні війська, до яких входять мігранти та іноземні студенти, зазнають особливо великих втрат, оскільки їх все частіше залучають до наступальних маневрів для захисту більш підготовлених підрозділів.

Bloomberg з посиланням на українську розвідку зазначає, що РФ проводить глобальну кампанію із вербування іноземних найманців у щонайменше 21 країні, у тому числі у кількох країнах Африки.

Пишуть, що вербувальники націлені на мігрантів та студентів, які раніше шукали роботу у РФ, а в деяких випадках заманювали інших обіцянками прибуткової роботи, після чого відправляли їх на територію України.

Український посадовець розповів, що серед взятих у полон на полі бою в Україні зросла кількість африканців і непальців.

За 836 днів втрати російських окупаційних в Україні становили 518 560 осіб. Сили оборони України знищили 15131 броньовану машину, 7869 танків, 357 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен окупантів.

За тиждень з 2 по 9 червня втрати російських окупантів склали близько 8700 осіб. Також було знищено 1459 одиниць озброєння і військової техніки росіян.

Зараз ви читаєте новину «Росія створює загороджувальні загони з мігрантів та іноземних студентів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі