неділя, 09 червня 2024 13:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни за місяць зазнали чималих втрат на Харківщині - ЗСУ

Росіяни за місяць зазнали чималих втрат на Харківщині - ЗСУ
Знищений танк російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

На півночі Харківщини тривають бої.

Російські окупаційні війська зазнали чималих втрат. Про це сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Збройних сил України Назар Волошин в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє Gazeta.ua.

"На півночі Харківської області тривають бойові зіткнення з противником. За минулу добу відбулося 10 бойових зіткнень у районах населених пунктів Стариця та Вовчанськ. На ранок розпочались два бойових зіткнення поблизу Вовчанська. Збройні сили протистоять там ворогу", - сказав військовий.

Ворог завдає ударів і перегруповується, зі слів Волошина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше в історії: на аеродромі "Ахтубінськ" в РФ уражено винищувач Су-57

Речник ОСУВ "Хортиця" припустив, що ворог у майбутньому активізує бойові дії.

"Наразі противник здійснює перегрупування підрозділів військ вздовж кордону. Ворог намагатиметься застосовувати стару тактику виставлення загороджувальних загонів з числа особового складу підрозділів "Ахмат". Також є певні переміщення підрозділів у районі лінії держкордону російських повітряно-десантних військ 11-го та 44-го армійських корпусів", - сказав Волошин.

Також є інформація, що російські окупанти перекидають підрозділи з Херсонської області для бойових дій на півночі Харківщини, повідомив речник ОСУВ "Хортиця".

"Там російські війська зазнали чималих втрат. Завтра буде місяць початку операції російської армії на прикордонні Харківщини. Задля цього вони здійснюють переміщення і поповнення особового складу", - сказав Назар Волошин.

Російській армії не вдалося реалізувати Харківську операцію. Сили оборони України стримують і знищують російські підрозділи. Харківський напрямок посилено, сказав президент Володимир Зеленський.

Вчора ворог втратив 26 танків, 26 броньованих машин і 60 артилерійських систем.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни за місяць зазнали чималих втрат на Харківщині - ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі