пʼятниця, 25 листопада 2022 20:41

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ хоче "замаскувати" невдачі на фронті – Воллес про атаки на інфраструктуру України

РФ хоче "замаскувати" невдачі на фронті – Воллес про атаки на інфраструктуру України
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін хоче зруйнувати економіку України, сказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес. Фото: East News

Російський президент Володимир Путін вдаряє по енергомережі України та іншій цивільній інфраструктурі, щоб "замаскувати" військові невдачі.

Тому українцям варто "тримати імпульс, щоб продовжувати штовхати Росію назад". Про це сказав британський міністр оборони Великої Британії Бен Воллес в інтерв'ю The Guardian.

"На цивільному фронті вони мають захищати національну інфраструктуру, на яку Путін навмисно орієнтується в надії, що він зруйнує їхню економіку, а це означає, що їм буде дуже важко взимку", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Світло завжди перемагає темряву" – Зеленський показав нові кадри незламності українців

Британський міністр підкреслив, що напади на цивільну інфраструктуру є незаконними згідно з міжнародним правом. Він додав, що Велика Британія "не дозволить такому виду залякування та жорстокості досягти успіху".

При цьому Воллес зазначив, що Путіна не можна недооцінювати, незважаючи на нещодавні ознаки невдачі, як відступ із Херсона та звільнення низки російських командувачів.

"Росія – це країна, якій зараз байдуже на власний народ і на те, яких молодих хлопців вона посилає на смерть, і вона буде продовжувати штовхати цих людей (на війну. – Gazeta.ua) далі", – додав він.

Узимку бойові дії в Україні можуть розвиватися за одним із двох сценаріїв залежно від погоди.

Очікувати затишшя на фронті не варто, вважає військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Петро Черник.

Зараз ви читаєте новину «РФ хоче "замаскувати" невдачі на фронті – Воллес про атаки на інфраструктуру України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі