понеділок, 24 жовтня 2022 02:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков різко відповів РФ на заяви про "брудну бомбу"

Резніков різко відповів РФ на заяви про "брудну бомбу"
Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував чутки про "брудну бомбу". Фото: Укрінформ

Брехня щодо "брудної бомби", яку начебто готується застосувати Україна – це елемент вже звичної кремлівської тактики.

Російські злочинці намагаються превентивно звинуватити у своєму злочині жертву агресії, написав міністр оборони України Олексій Резніков.

Росія відкрито погрожує застосуванням ядерної зброї. Навесні вона свідомо провокувала катастрофу на Чорнобильській АЕС, а зараз шантажує світ катастрофою на Запорізькій АЕС. Її ракети створюють небезпеку для інших атомних об'єктів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Пентагону поговорив з Шойгу вдруге за останні три дні

"На воре шапка горит". Сьогодні Російська Федерація на високому міжнародному рівні надала офіційну ілюстрацію для цього прислів'я", – написав він.

Міністр закликав світ здійснити рішучі кроки щодо посилення тиску на злочинний терористичний режим, а також активно допомогати Україні засобами.

"Не як міністр, а як громадянин відзначу таке. Ставлення до землі в Україні завжди було особливим. Сьогодні по реакції наших воїнів і усіх наших людей я бачу, як щиро вони прагнуть звільнити українську землю від російського бруду. Від снарядів, залишків техніки, сміття, яке лишають по собі російські орди. Це навіть не військова – це ментальна потреба", – написав Резніков.

Він також закликав виконувати четвертий пункт Будапештського меморандуму, в якому говориться про можливе застосування ядерної зброї.

23 жовтня російські пропагандистські ЗМІ повідомили, що Україна нібито розробляє "брудну бомбу" й хоче її підірвати. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу активно "розганяв" цю тезу у телефонних розмовах з міністрами інших країн. Фейкові заяви Росії прокоментували в Офісі президента.

Зараз ви читаєте новину «Резніков різко відповів РФ на заяви про "брудну бомбу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі