вівторок, 31 травня 2011 17:05

Реалізувати обіцяну Мельниченком люстрацію неможливо?

Реалізувати обіцяну Мельниченком люстрацію неможливо?

Люстрацію та відкриті партійні списки в Україні практично неможливо реалізувати.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Володимир Фесенко, відповідаючи на запитання про те, наскільки електорально популярним буде політичний проект під назвою "Українська люстрація", очолювана екс-майором Управління державної охорони Миколою Мельниченком.

Зокрема, Фесенко зазначив: "Є у нас декілька тем, які набули систематизованого політичного формату і зовні видаються дуже популярними. Але при цьому ніхто не вдається до їхнього змісту, не замислюється, а як це реалізувати на практиці".

За словами експерта, насправді тема люстрації популярна лише на Заході України та серед ідеологічно радикальної частини суспільства.

"Але ж не для більшості нашого суспільства. Будь-яка спроба конкретизувати і розшифрувати те, якою має бути ця люстрація, призведе до того, що з'явиться багато її противників. Або ж виникне питання щодо реалістичності цієї пропозиції за нинішніх політичних умов", - додав Фесенко.

Крім того, він назвав питання запровадження відкритих партійних списків "відкритою політизованою темою, яку ніхто не аналізує".

"Нещодавно поспілкувався з Арсенієм Петровичем (Яценюком - ред.) на цю тему. Він так обережно, враховуючи популярність цієї теми, сказав, що це дуже гарна ідея, але як же її практично реалізувати? Адже на практиці визначення конкретної форми реалізації відкритих списків ставить нам дуже багато складних запитань, на які немає відповіді", - підкреслив політолог.

Нагадаємо, у Києві відбувся установчий з'їзд політичної партії "Українська люстрація". Головою новоствореної організації одноголосно обрано колишнього майора Управління державної охорони Миколу Мельниченка.

Зараз ви читаєте новину «Реалізувати обіцяну Мельниченком люстрацію неможливо?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі