пʼятниця, 09 грудня 2022 12:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін знайшов винних у війні та заявив про зростання "конфліктного потенціалу"

Путін знайшов винних у війні та заявив про зростання "конфліктного потенціалу"
Саме Захід, а не РФ, за словами диктатора Володимира Путіна, розпалює військові конфлікти. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін вчергове почав сипати звинуваченнями в бік Заходу, намагаючись скинути з себе відповідальність за криваву війну в Україні.

9 грудня під час відеозвернення до учасників зустрічі голів оборонних відомств країн-учасниць ШОС та СНД президент РФ заявив, що "конфліктний потенціал у світі зростає" нібито унаслідок дій так званих західних еліт, а не відкритої російської агресії проти України.

"Конфліктний потенціал у світі зростає, а це прямий наслідок спроб деяких еліт Заходу будь-що зберегти своє політичне, економічне, фінансове, військове та ідеологічне домінування. США та їхні сателіти у міжнародних відносинах роблять ставку на силовий фактор і вони фактично зруйнували архітектуру стратегічної стабільності, що створювалася десятиліттями, агресивно розширивши географію експансії НАТО", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер прокоментував скандальні заяви Макрона щодо Путіна

Захід свідомо йде на "множення хаосу та загострення міжнародної обстановки". Саме Захід, а не РФ, за словами Путіна, розпалює військові конфлікти.

"Своїми відвертими провокаціями США підвищують градус напруженості та конфронтації у різних регіонах світу. Наслідки дій Америки можна спостерігати і в Україні. Захід безсоромно викачував і експлуатував її ресурси, заохочував геноцид і терор на Донбасі, фактично перетворив цю країну на колонію і зараз використовує український народ як гарматне м'ясо, як таран проти Росії, продовжуючи постачати Україну зброю і найманців", – цинічно заявив диктатор.

Росія "хоч завтра" може закінчити війну в Україні за бажання президента Володимира Зеленського. Водночас армія Російської Федерації прагне відвоювати звільнені Збройними силами України території, бо росіяни нібито вважають їх "окупованими", заявив 8 грудня прессекретар президента країни-агресорки РФ Дмитро Пєсков.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін 7 грудня заявив, що РФ "боротиметься" за свої національні інтереси "мирними засобами", а якщо не вийде ‒ "усіма наявними". Також заявив, що війна буде тривалою. Путін також згадав про російського царя Петра I. А Азовське море назвав "внутрішнім", а також повернувся до ядерних погроз.

Зараз ви читаєте новину «Путін знайшов винних у війні та заявив про зростання "конфліктного потенціалу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі