понеділок, 10 липня 2023 00:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін скоро буде домовлятись про мир з Україною: Зеленський назвав умову

Путін скоро буде домовлятись про мир з Україною: Зеленський назвав умову
Президент України Володимир Зеленський прокоментував можливість переговорів з Путіним. Фото: Офіс президента

Російський диктатор Володимир Путін захоче переговорів, коли Збройні сили України дійдуть до Криму.

Україна не поступиться жодною своєю територією ,заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю ABC News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець війни, слабкий Путін, ЦРУ: Зеленський поговорив із CNN

Відповідаючи на запитання журналіста, чи дійсно "можливо" змусити Путіна піти на переговори, Зеленський сказав, що це абсолютно логічне припущення.

"Ну, це абсолютно зрозуміла, логічна риторика, що в той момент, коли Україна досягне адміністративного кордону з тимчасово окупованим Кримом, дуже ймовірно, що Путін буде змушений шукати діалогу з цивілізованим світом, на відміну від того, як це було до повномасштабного вторгнення, тому що він буде ослаблений", – сказав президент.

Представники української влади обговорили з директором Центрального розвідувального управління Вільямом Бернсом звільнення окупованних росіянами українських територій, а також початок переговорів про припинення вогню з РФ.

Поїздка Бернса, про яку раніше не повідомлялося, включала зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та вищим керівництвом української розвідки.

У приватних розмовах військове керівництво України запевнило Бернса у тому, що вже ближче до осені ЗСУ "можуть відвоювати значну територію", перемістити артилерію і ракетні системи до кордону з контрольованим Росією Кримом; просунутися далі на схід України, а потім розпочати переговори з Москвою.

Зараз ви читаєте новину «Путін скоро буде домовлятись про мир з Україною: Зеленський назвав умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі