субота, 27 квітня 2019 14:18

Путін розкрив свої плани щодо Зеленського

Путін розкрив свої плани щодо Зеленського
Путін готовий до переговорів із Зеленським Фото: blogs.informator.news

Володимир Путін хотів би обговорити з переможцем президентських виборів в Україні Володимиром Зеленським питання врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це він заявив на прес-конференції в Пекіні, де він перебуває з офіційним візитом

Так повідомляє Інтерфакс.

"Якщо у нас колись буде зустріч, то ми повинні будемо говорити про те, як закінчити конфлікт на південному сході України. Але жаль, що ще перед виборами Зеленський заявив, що не збирається підписувати указ про амністію і не згоден надати територіям ОРДЛО особливий статус. І те, й інше є ключовою частиною змісту Мінських угод. А як можна без виконання Мінських угод вирішувати проблему "ЛНР"-"ДНР"? Я б із задоволенням поставив йому ці питання і подискутував на ці теми", - заявив Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче спростити видачу російських паспортів українцям

"Але якщо вже з порога майбутній президент заявляє про те, що він не збирається виконувати Мінські угоди – а як тоді він збирається вирішувати цю проблему? Я б із задоволенням подискутував з ним на цю тему, хотілося б зрозуміти його позицію", - додав Путін.

Спрощенням видачі російських паспортів жителям окупованого Донбасу Росія підриває суверенітет України і намагається загострити конфлікт.

Про це йдеться у спільній заяві 8 країн-членів ЄС, які входять до складу Ради Безпеки ООН, виголошеній у Нью-Йорку. Країни назвали ситуацію "глобальною проблемою".

Зараз ви читаєте новину «Путін розкрив свої плани щодо Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі