вівторок, 27 лютого 2024 08:56

Путін підписав закони, в яких зазіхає на неокуповану територію

Путін підписав закони, в яких зазіхає на неокуповану територію
Путін зазіхає на райони, які не зміг захопити. Фото: Кремлин.рф

Російський президент Володимир Путін 26 лютого підписав два укази, які офіційно відновлюють Московський та Ленінградський військові округи.

У цих документах є зазіхання на тимчасово окуповані території України, пишуть в Інституті вивчення війни (ISW).

До одного з військових округів Путін вписав усю Херсонську, Запорізьку, Донецьку, Луганську області й Крим.

Північний флот Росії Путін позбавив статусу "міжвидової стратегічної територіальної організації" і передав землі Північно-Західного федерального округу новоствореному Ленінградському військовому округу.

У другому указі Путін формально відновив Ленінградський і Московський військові округи. ЛВО охоплює більшу частину території, що раніше входила до складу Північного флоту, а МВО - більшу частину території, яка раніше входила до складу Західного військового округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче захопити нові українські території - ISW

Також цей наказ включає до Південного військового округу території України, які навіть не є окупованими. Йдеться про всю Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області. Крим окупанти оголосили частиною ПВО ще з 2014 року.

"Включення як окупованих, так і неокупованих частин української території ще раз передбачає, що Росія має на меті максималістські цілі в Україні і прагне повністю поглинути всі п'ять українських регіонів до складу Російської Федерації", – наголосили в ISW.

Відтворення Ленінградського і Московського військових округів підтримує паралельні цілі консолідації контролю над російськими операціями в Україні в короткостроковій і середньостроковій перспективах й підготовки росіян до потенційної майбутньої великомасштабної війни з використанням звичайних озброєнь проти НАТО у довгостроковій перспективі.

Українські військові виконали ключове завдання зі знищення резервів російської армії в Авдіївці. Усі підрозділи Сил оборони України, які були під загрозою блокування в Авдіївці, вивели на більш вигідні оборонні позиції, повідомили в оперативно-стратегічному угрупованні військ "Таврія".

Зараз ви читаєте новину «Путін підписав закони, в яких зазіхає на неокуповану територію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі